Menu
Logo Ideo

Sinds enkele jaren zien we de voorkant van steeds meer applicaties verschuiven naar webpagina’s. Logisch want hierdoor is het niet meer nodig aparte programma’s te installeren. Bovendien zijn de mogelijkheden van een website tegenwoordig zo uitgebreid dat dit ook prima mogelijk is.

Binnen SAP zien we ook steeds meer transacties verhuizen naar web transacties zoals bijvoorbeeld de Fiori apps. Ook de onderhoudsmodule en met name de versie in SAP S/4HANA heeft steeds meer web apps beschikbaar.

Daarnaast zit tegenwoordig de web versie van de SAP GUI behoorlijk goed in elkaar en kunnen “ouderwetse” transacties ook als webpagina uitgevoerd worden.

Van MRS bestond al jaren een web planbord waarin ook steeds meer nieuwe functionaliteiten zoals ESRI kaart integratie ontwikkeld werd. We werden bij het implementeren hiervan echter tegen gehouden door twee punten.

  • Veel service- en onderhoudsbedrijven die SAP gebruiken, maken nog gebruik van de SAP GUI en niet van de nieuwe web transacties. Hierdoor zijn zaken als het openen van orders vanuit het planbord lastiger te realiseren vanuit een web planbord.
  • De Gantt grafiek die de basis van het MRS web planbord vormt, was jarenlang gebaseerd op Java Runtime Environment Technologie en niet gebruiksvriendelijk.

We zien nu bij nieuwe SAP-implementaties of herimplementaties, dat men meestal web gebaseerd gaat werken. Ook zien we bij bestaande SAP-systemen van klanten een verschuiving optreden van de SAP GUI naar web transacties.

Het MRS-team van SAP heeft daarnaast recent besloten de Gantt grafiek in het MRS web planbord te vervangen door een UI5 variant. We hebben hiervan een demo gekregen van SAP en het ziet er naar uit dat deze variant meer dan klaar is om ook web gebaseerd te gaan plannen.

Screenshot: Nieuwe MRS web planbord met geïntegreerde ESRI kaart (bron: SAP)

Naast de optie om het UI5 gebaseerde web planbord helemaal opnieuw in te richten, heeft SAP ook een versneller voorzien waarmee klanten die het web planbord al gebruiken de basis snel kunnen kopiëren.

Al met al zijn beide eerdergenoemde struikelpunten nu verleden tijd en is het zeker de moeite waard het MRS web planbord te overwegen. Bijkomend voordeel is dat zowel het reguliere SAP GUI planbordals het web planbord naast elkaar gebruikt kunnen worden. U kunt dus eenvoudig team voor team overstappen, of zelfs eerst met de key-users overstappen en met de resterende gebruikers volgen.

Momenteel wordt op de ECC en S/4HANA testsystemen van Ideo dit nieuwe planbord ingericht en getest, zodat we u hier binnenkort een demo van kunnen geven. Dat doen we dan ook graag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.