Menu

Nu nog efficiënter onderhoud met planningstool SAP MRS

Over Lamb Weston / Meijer

Lamb Weston / Meijer produceert aardappelproducten voor de EMEA regio en is gevestigd in Nederland. Lamb Weston / Meijer produceert onder andere twisters, aardappelpartjes, verschillende soorten frieten en gedroogde aardappelen voor de voedingsindustrie en retail. De hoofdvestiging van Lamb Weston / Meijer staat in Kruiningen. De organisatie heeft vijf fabrieken in gebruik, drie in Nederland, één in de UK en één in Oostenrijk.

Om de productie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, dienen de assets (zoals de fabriekslijnen) in perfecte conditie te zijn en te blijven. Dit vergt een hoogwaardige toepassing van correctief en preventief onderhoud, en een accuraat en up-to-date inzicht in beschikbaarheid van de assets in de vorm van een stopplanning.

Standaardisatie, centralisatie en integratie spelen een grote rol binnen Lamb Weston / Meijer. Een van de belangrijkste requirements rondom onderhoudsplanning is om het complete overzicht van beschikbaarheid van assets en medewerkers en aanbod van werk in één overzicht in te zien. Integratie en gebruik van de standaard speelt hierin een grote rol.

Met het implementeren van SAP MRS heeft Lamb Weston / Meijer ervoor gezorgd dat binnen de hoofdvestiging in Kruiningen een geïntegreerde, standaard en centrale planningsoplossing is gerealiseerd. Deze planningsoplossing dient als template voor de overige vestigingen. De SAP MRS applicatie zorgt voor het overzicht van beschikbaarheid van de assets, resources en geeft een compleet overzicht van uit te voeren werkzaamheden. Hierdoor is Lamb Weston / Meijer in staat om een efficiënte stopplanning te maken en daarnaast ook het correctieve onderhoud en de spoedklussen in te plannen.

De uitdaging

De doelstelling van het project is het opleveren van een integraal en centraal planningssysteem dat voor standaardisatie zorgt, inzicht geeft en de volgende functionaliteiten biedt:

 • De stopplanning voor de assets in een fabriek.
 • De beschikbaarheid van de asset in een lijn-stop om werkzaamheden uit te voeren.
 • Alle onderhoudsactiviteiten die in een specifieke periode uitgevoerd moeten worden.
 • Derde partijen werkzaam in de fabriek aan de assets.
 • Gerelateerde werkzaamheden die gelijktijdig ingepland moeten worden.
 • Werkzaamheden die op de persoon ingepland worden.

Lamb Weston / Meijer zal hiermee de beschikbare momenten van de assets beter kunnen benutten, een beter inzicht hebben welke activiteiten uitgevoerd dienen te worden en weten welke resources deze werkzaamheden uit kunnen voeren. Hiermee worden de assets en resources optimaal benut.

De oplossing

Lamb Weston / Meijer heeft gekozen voor SAP MRS vanwege het integrale karakter. SAP MRS geeft inzicht op twee verschillende niveaus:

1.       Inzicht in beschikbaarheid en openstaande werkzaamheden van alle assets.
2.       Inzicht in beschikbaarheid en geplande activiteiten op persoonsniveau.

Met SAP MRS heeft Lamb Weston / Meijer alle informatie om de assets en het interne en externe personeel optimaal te kunnen benutten om openstaande werkzaamheden in te plannen.

SAP MRS zorgt voor een uniforme werkwijze waarin de vestiging in Kruiningen een voorbeeldfunctie heeft, en als template internationaal verder zal worden uitgerold. Bovendien is de oplossing toekomstbestendig door de inzet van standaard SAP MRS.

Resultaat / voordelen

 • Efficiënter werken door het integrale en standaard systeem in SAP.
 • De tijd van een productiestop zo efficiënt mogelijk kunnen benutten.
 • Invoer aan de bron en verwerking van gegevens in SAP.
 • Snelle gebruikersacceptatie door nauwe betrokkenheid.
 • Reductie van beheerkosten, een oplossing die volledig is geïntegreerd in SAP.

Het implementeren van SAP MRS is de eerste stap voor Lamb Weston / Meijer, hierin is specifiek gekozen voor een basisinrichting met een aantal specifieke ondersteunende functionaliteiten. SAP MRS zal internationaal worden uitgerold en een uitbreiding van functionaliteit behoort tot de toekomstige mogelijkheden.

Facts

Klant:

 • Aardappelproducent Lamb Weston / Meijer
 • Aantal interne aan te sturen onderhoudsmedewerkers: 20
 • Aantal externe aan te sturen onderhoudsmedewerkers: 250
 • Aantal betrokken afdelingen: 6

Gebruikte producten:

 • SAP PM (Plant Maintenance)
 • SAP MRS (Multi Resource Scheduling)
 • Ideo MRS Data+
 • Ideo MRS Onderhoudstemplate

Implementatie:
3 maanden (blauwdruk tot en met go-live)

Lees meer
Artikel VNSG Magazine juni 2016

.

Wilt u ook uw service- en onderhoudsprocessen in SAP verbeteren?

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze producten. Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Laat uw gegevens achter via het formulier en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Of neem direct contact met ons op.