Menu

Op donderdag 24 november zetten de IT consultants van Ideo zich in voor Gered Gereedschap bij de Praxis aan de Balkweg, ‘s-Hertogenbosch. Praxis stelt een deel van de winkel beschikbaar voor Ideo en Gered Gereedschap om gereedschapskisten te timmeren voor het goede doel.

Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar mensen in ontwikkelingslanden. Praxis is al jaren verbonden aan Gered Gereedschap. Alle Praxiswinkels zijn namelijk een inzamelpunt voor de stichting.

Goed gereedschap als basis

Ideo is sinds kort een samenwerking aangegaan met Stichting Gered Gereedschap. Waar Ideo zich focust op het verbeteren van service- en onderhoudsprocessen met behulp van SAP oplossingen, geldt voor de klanten van Ideo dat het goed uit kunnen voeren van service en onderhoud begint bij de basis: het juiste gereedschap. Om die reden voelt Ideo een grote betrokkenheid bij het doel waar Gered Gereedschap zich voor inzet.

De werknemers van Ideo zamelen al een aantal weken gereedschap in voor de stichting, maar willen meer doen. Hierdoor ontstond het initiatief om gereedschapskisten te timmeren, onder begeleiding van de vrijwilligers van Gered Gereedschap. Er ontbrak alleen nog een geschikte locatie voor deze activiteit.
Gezien de betrokkenheid van Praxis bij de stichting, kwam het een met het ander samen. De lokale Praxis aan de Balkweg wordt de locatie waar men zich gezamenlijk inzet voor dit goede doel.

“Praxis Bouwmarkt is er ‘Voor de makers’: niet alleen hier in Nederland, maar ook voor de vakmensen in Afrika! Praxis is namelijk al 25 jaar een trouw supporter van Gered Gereedschap en geeft middels die samenwerking invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid willen wij ook lokaal met onze winkel uitdragen, waardoor wij graag meehelpen met dit mooie initiatief.” Aldus Frank Pieters – Winkelmanager Praxis in Den Bosch.

Meer weten over Gered Gereedschap?

De Praxis aan de Balkweg is op donderdag geopend van 09:00 tot 21:00 uur, wil je langskomen en meer weten over het goede doel? Deze avond zijn er vrijwilligers van Gered Gereedschap aanwezig om je meer te vertellen over wat zij voor startende ondernemers in Afrika betekenen op het gebied van leren, werken en ondernemen.