Menu

In de vorige edities van onze nieuwsbrief zijn verschillende krachtige punten van SAP FSM naar voren gekomen zoals de workforce management module en het klantportaal. Een van de andere onderscheidende punten van SAP Field Service Management is de Dynamic Smartforms module die gebruikt kan worden om inspectielijsten of andere checklists mobiel af te handelen.

Of uw organisatie nu de eerste stap wilt maken met het afstappen van papieren inspectielijsten of dat u het onderhoud van uw huidige digitale inspectielijsten verder wilt vereenvoudigen: met Dynamic Smartforms binnen SAP FSM kunt u inspectielijsten op een juiste manier aan laten sluiten bij het proces via een eenvoudige opzet en onderhoud.

Eenvoudig en intuïtief opbouwen van formulieren

Binnen SAP FSM is de Smartforms and Feedback module beschikbaar voor het eenvoudig opbouwen van inspectielijsten. Vanaf een bestaande template kan eenvoudig een nieuwe inspectielijst worden opgemaakt. De inspectielijsten kunnen verder gecategoriseerd worden door een mappenstructuur te hanteren en er tags aan te koppelen.

De inspectielijst kan opgebouwd worden met verschillende hoofdstukken om zo het doorlopen door de monteur eenvoudig en gestructureerd te maken. Door middel van “drag-and-drop” kunnen diverse elementen zoals verschillende vraagtypes, checkboxen, tabellen, labels en andere elementen aan de checklist worden toegevoegd. Deze elementen kunnen voorzien worden van een standaardwaarde en waar nodig verplicht worden gesteld. Door gebruik te maken van visibility conditions kunnen enkel de relevante elementen of hoofdstukken van de inspectielijst aan de monteur worden aangeboden en zorgt u ervoor dat de monteur enkel de voor hem relevante stappen hoeft de doorlopen.

Door middel van versiebeheer kunnen vorige versies en wijzigingen worden bekeken en kan een nieuwe versie op het gewenste moment geactiveerd worden om deze uit te rollen naar de gebruikers.

SAP Field Service Management -

Toevoegen van inspectielijsten aan service orders

Voordat de inspectielijst(en) afgehandeld kunnen worden, dienen deze toegevoegd te worden aan de service order. Dit kan manueel gedaan worden op het moment van order intake of door de monteur zelf als deze daarvoor geautoriseerd is. Daarnaast kan ook de juiste inspectielijst automatisch worden toegevoegd op basis van bijvoorbeeld het asset of andere eigenschappen van de service order.

Op deze manier wordt altijd de juiste inspectielijst toegevoegd aan de service order en wordt daarmee de benodigde feedback uit het veld opgehaald.

Eenvoudige registratie en soepele afhandeling

Na het toevoegen van de relevante informatie aan de service order en het plannen van de taak op de meest geschikte monteur, wordt de service call mobiel gebracht om af te handelen.

De monteur kan nu op eenvoudige wijze en volledig offline door de inspectielijsten heen lopen. Door gebruik van de zogenaamde “visibility conditions” krijgt de monteur enkel de relevante vragen te zien. Middels de hoofdstukken structuur heeft de monteur op elk gewenst moment inzicht in welke stap van de inspectielijst hij zich bevindt.

SAP Field Service Management

Integratie

Na afhandeling van de service call wordt de ingevulde checklist teruggestuurd naar de backoffice. De ingevulde checklist wordt toegevoegd aan de service order en kan daarnaast ook gebruikt worden ter analyse. Ook kan de SAP FSM Cloud API gebruikt worden om het Smartform te integreren met andere systemen.