Menu

‘s-Hertogenbosch, 18 mei 2017 – Het Bossche consultancybedrijf Ideo, bekend als SAP partner op het gebied van service, onderhoud en mobility, lanceert SAM Smart Asset Management: een mobiele oplossing voor het voeren van de administratie rondom alle service- en onderhoudsprocessen. Smart Asset Management sluit volledig aan bij de strategie die SAP afgelopen jaren heeft uitgewerkt: het maakt gebruik van SAP Fiori en het SAP Cloud Platform. De nieuwe app maakt gebruik van de service- en onderhoudsprocessen in SAP ECC en S/4HANA. Technici ondervinden in SAM geen hinder bij het wegvallen van een internetverbinding. De app ondersteunt ze ook offline bij het uitvoeren en registreren van dagelijkse werkzaamheden.Daarmee is SAM uitermate geschikt voor het werken in de meest uiteenlopende ruimtes en onder welhaast alle omstandigheden.

Meer informatie en aanmelden

SAM gaat verder waar andere service en onderhoud apps stoppen of stagneren en biedt bedrijven een moderne gebruikerservaring. Gereedschap dat werkelijk aansluit bij de behoefte. SAM biedt standaard:

  • Alle functionaliteiten van een mobiel service- en assetmanagement proces, zoals storingen, inspecties, assetregistratie en preventief en correctief onderhoud;
  • Een gebruiksvriendelijke bediening: schermen die ontworpen zijn mét en vóór monteurs, technici en inspecteurs;
  • Offline werken; ook met grote hoeveelheden data (bijvoorbeeld: 100.000 assets);
  • Het probleemloos uitwisselen van bijlagen en grote data hoeveelheden;
  • Schermen die zich automatisch aanpassen aan smartphones, tablets en laptops (HTML5/SAP Fiori technologie);
  • Platformonafhankelijk; de SAM-app kan op zowel iOS, Android als Windows geïnstalleerd worden;
  • Integratie met foto, video, navigatie, geluid, contacten, bellen en mailen;
  • Naadloze samenwerking met planning software;
  • Werken in ‘de cloud’ of via de eigen infrastructuur;

De juiste focus

Veel apps zijn direct afgeleid van of afgestemd op het backoffice systeem. Ze begeleiden een systeem en niet de gebruiker of het proces. Dit resulteert vaak in veel en onnodig ‘klikken’ om de gegevens geregistreerd te krijgen, of in te kunnen zien. Daarom is het van belang dat de app naar het proces en ervaringsniveau van de eindgebruiker aangepast en geconfigureerd kan worden. SAM biedt deze mogelijkheden. Met Smart Asset Management staan de gebruiker en het proces centraal.

Een mobiele app kan alleen succesvol zijn als de eindgebruiker een actieve rol heeft gespeeld in de totstandkoming.

Bart Elshout, Product Manager Mobility van Ideo aan

In SAM kunnen de schermen volledig aangepast worden aan het proces, waardoor de eindgebruikers met minimale inspanning snel en eenvoudig inspecties kunnen uitvoeren of vervolgwerkzaamheden kunnen registreren.

Flexibel, configureerbaar en aanpasbaar

Alle lagen van het applicatie landschap van SAM zijn naar wens te configureren, aan te passen en uit te breiden. Smart Asset Management maakt hiervoor uitsluitend gebruik van industrie- en open standaarden zoals HTML5, SAPUI5, SQL, Cordova en ABAP. Hierdoor hebben klanten vaak de kennis al in huis om een proces in de app aan te passen. Programmeurs met de juiste kennis zijn in tegenstelling tot andere service en onderhoud apps goed beschikbaar. “Een oplossing moet eenvoudig uit te breiden zijn, niet alleen door ons, maar zeker ook voor de klant die de app zelf in beheer wil nemen” aldus Bart Elshout, productmanager van Ideo. SAM is van zichzelf al compleet. Met SAM wordt invulling gegeven aan de behoefte voor een gebruiksvriendelijke en complete app, die is gebaseerd op de laatste SAP technologie en S/4HANA.

Met SAM wordt invulling gegeven aan de behoefte voor een gebruiksvriendelijke en complete app die gerealiseerd is op de laatste SAP technologie en S/4HANA. Hierdoor is SAM toekomstvast, en ook direct te gebruiken op het huidige SAP ECC.

Martin Maurer, CEO van Ideo

Offline werken met grote data hoeveelheden

Service en onderhoudsprocessen vereisen vaak een bepaalde mate van offline werken. Niet elke omgeving geeft echter goed netwerkbereik. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een inspectie uitgevoerd moet worden in een kelderruimte of een storing opgelost moet worden in een buitengebied. Er blijft ook een afhankelijkheid van een telecomprovider. Bovendien zijn ook niet alle omstandigheden geschikt voor het uitwisselen van grote hoeveelheden van gegevens. Veel apps voor de maintenance sector komen te kort op deze gebieden. De nieuwe app in het portfolio van Ideo is echter toegerust op het faciliteren van beide: SAM ondersteunt de gebruiker altijd en overal.

SAM is ontworpen voor het uitwisselen van grote hoeveelheden data en is gebaseerd op een technologie die daar ook geschikt voor is.

Alexander Ilg, CEO van msc solutions

MSC solutions ontwikkelde de app en maakte daarbij gebruik van de SAP MobiLink technologie. Alexander Ilg had voor de ontwikkeling van SAM als CEO van msc solutions al meer dan 15 jaar ervaring met mobiele SAP-oplossingen. In deze periode werd hij vaak geconfronteerd met mobiele apps die er fraai uitzagen maar een hele matige integratie met SAP boden. Bovendien bleken de beheerkosten van deze apps na oplevering onevenredig hoog. Bij het ontwikkelen van SAM mochten er daarom aan de technologische kant van de oplossing geen concessies worden gedaan. Robuustheid, stabiliteit, transparantie, geschikt voor hoge dataloads en snelle synchronisatie waren pijlers waarop gebouwd moest worden. SAM maakt daarom gebruik van de SAP MobiLink technologie.

Productintroductie

Ideo ziet via SAM de leemte gevuld die er is ontstaan op het gebied van apps voor service en onderhoud. Een uitgesproken kans om gebruik te maken van de beste frontend, middleware en backend software die op dit moment beschikbaar is. SAM maakt het Ideo portfolio compleet. Om dit tastbaar te maken, zal Ideo de nieuwe app tonen tijdens de productintroductie op 13 en 15 juni.  Meer informatie en aanmelden kan via de website www.mobilesam.nl.

Meer informatie en aanmelden

In Ideo hebben we al sinds 2010 een sterke en betrouwbare partner gevonden. Voor ons is het belangrijk om te werken met partners die zowel veel functionele als technische kennis in huis hebben. Met het team van Martin hebben we juist die combinatie gevonden.

Alexander Ilg, CEO van msc solutions

Partnerschap Ideo en msc solutions

Ideo en msc solutions zijn al sinds 2010 partners. De beide partijen hebben elkaar op verschillende vlakken gevonden en vullen elkaar aan. Beide partijen zijn gespecialiseerd in service- en onderhoudsprocessen en hebben een focus op mobiel werken.
Ideo is de exclusieve implementatiepartner van het Duitse bedrijf mcs solutions voor SAM Smart Asset Management in Nederland en België.

Aan msc hebben we al jaren een kwalitatief hoogstaande, en flexibele partner. Met SAM geven ze invulling aan de behoefte die is ontstaan na de introductie van het SAP Cloud Platform en S/4HANA.

Martin Maurer, CEO van Ideo

Over Ideo

Wij zijn Ideo. Een hecht team van ondernemende professionals met een voorliefde voor technologie. Door het verbeteren van uw service- en onderhoudsprocessen wordt uw concurrentiepositie versterkt en het serviceniveau naar uw klanten verhoogd. Alle diensten en producten die Ideo levert, zijn gericht op service- en onderhoudsprocessen met de focus op Planning, Mobility, DMS en GIS. We bieden daarbij een naadloze integratie, waarbij proces en mens op elkaar worden afgestemd. Hierdoor wordt de gekozen oplossing gedragen door de mensen die ermee moeten werken. Ideo is in 1998 opgericht en is marktleider in Nederland en België op het gebied van SAP service en onderhoud.

Over msc solutions

Met alles wat we doen willen we inspecties, onderhoud en customer service eenvoudiger maken en de beschikbaarheid van uw assets verhogen. We geloven dat uw technici de meest waardevolle assets zijn van uw organisatie. Ze zouden op hun best moeten kunnen presteren. Ze moeten zich kunnen concentreren op hun werk als technicus in plaats van tijd te spenderen aan administratieve taken, papierwerk of slechte software.

De manier waarop we uw inspecties, onderhoud en customer service verbeteren is door eenvoudig te gebruiken oplossingen aan te bieden voor de mobiele en desktop wereld. Wij bieden u SAM, de volgende generatie van enterprise asset management.

www.mobilesam.nl
www.mcs-solutions.com