Menu

Binnen het Ideo portfolio neemt SAP Asset Manager langzaam maar zeker een steeds prominentere plaats in. Vanwege de sterke basis, offline functionaliteit en het groeipad naar Intelligent Asset Management (iAM) is het voor vrijwel iedere klant een te overwegen optie.

Deze sterke basis kan bovendien worden uitgebreid met add-ons. Deze add-on componenten kunnen bovenop de basis applicatie worden gedraaid. Op dit moment zijn de volgende extra componenten beschikbaar:

In eerder artikelen heeft u al kunnen lezen over Customer Service en Field Operations Worker. In dit artikel zal de Meter Management component kort worden uitgelicht. Tot slot van dit artikel lichten we nog een erg interessante ontwikkeling met betrekking tot Windows ondersteuning toe.

Meter Management component

Klanten in de utiliteitssector zijn ongetwijfeld bekend met SAP IS-U (Industry Solution Utilities). Deze branche specifieke oplossing van SAP voor de nutssector biedt ondersteuning voor het proces van meteropname tot aan facturatie. Ook in SAP S/4HANA krijgt deze component een plaats.

Het goede nieuws is dat de mobiele ondersteuning van dit proces ook kan worden ondersteund met SAP Asset Manager. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een meterstand kan worden opgenomen door de monteur en deze vervolgens naadloos wordt teruggeschreven naar SAP IS-U. De volgende functionaliteiten zijn mobiel beschikbaar:

  • Meter in- en uitbouw
  • Periodieke meteropname
  • Meter reparatie

De standaard ondersteuning voor deze processen maakt dat SAP Asset Manager ook voor onze utiliteitsklanten het overwegen waard is.

Windows client

Zoals u waarschijnlijk al heeft opgemerkt, gaat de ontwikkeling van SAP Asset Manager razendsnel. Binnenkort staat release 2105 alweer op het programma, waarover u in onze volgende nieuwsbrief meer zult lezen.

Een erg interessante stip op de horizon voor 2022 is een Windows versie van de SAP Asset Manager. Als aanvulling op het Android en iOS platform maakt dit de ondersteuning compleet. Onze ervaring leert dat Windows voor veel van onze klanten een belangrijk platform is en het feit dat SAP Asset Manager ook hiervoor straks te gebruiken is, is een veelbelovende ontwikkeling. Bovendien is de verwachting dat een eerste versie al begin van volgende jaar verschijnt.

Uiteraard volgt Ideo deze nieuwe ontwikkelingen op de voet. Wij nemen u dan ook graag mee in een – op maat gemaakte – demo.

Meer over de SAP Asset Manager – productvideo