Menu

Als Ideo zijn wij trots dat we een live opstelling hebben staan in het SAP Experience Center, waarin we niet alleen de uitdagingen maar ook de mogelijke oplossingen voor de hedendaagse monteur en asset manager kunnen laten zien.

In de markt van Service en Asset Management hebben we een aantal grote uitdagingen. Onder andere schaarste van technisch personeel en aanscherping van wet- en regelgeving met de noodzaak tot compliancy. Bovendien neemt de hoeveelheid mogelijke beschikbare (technische) data exponentieel toe. Kortom er ontstaan nieuwe business modellen, waarbij de manufacturers, de operators en de service providers steeds meer gaan samenwerken.

Vanuit IT zijn er volop innovaties op het gebied van Collaboration, Internet of Things, Big Data en Augmented Reality. SAP speelt hier reeds jaren op in met haar Intelligent Asset management suite. Onze uitdaging als Ideo is om deze twee werelden bij elkaar te brengen en onze klanten in de Service en Onderhoudswereld daarbij te adviseren.Hiertoe hebben we de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en inzetbaarheid van IT innovaties en hebben we samen met een aantal van onze partners en klanten reeds waardevolle ervaringen opgedaan. Deze ervaringen willen we graag samen met u delen, zodat u voor uw bedrijf kunt inschatten waar u staat en waar u de komende jaren naar toe wilt ontwikkelen.

Live opstelling Intellingent Asset Management

In onze live opstelling in het SAP Experience center kunt u getuige zijn van de mogelijkheden die SAP nu reeds biedt. Aan de hand van een opstelling van een zuigercompressor kunt u het gebruik van SAP Intelligent Asset management in combinatie met IoT en Augmented Reality zelf ervaren.

De opstelling laat het gebruik zien van SAP Asset Network & Collaboration (delen van Asset data), Asset Strategy and Performance Management (FMEA/RCM analyses), Predictive Asset insights (conditie monitoring via IoT) en Mobile Asset Management in combinatie met Augmented Reality ten behoeve van de monteur. Het concept van SAP Inteligent Asset Management zet het asset zelf centraal en biedt daaromheen de juiste tooling en informatie voor elke stakeholder.

Naast deze opstelling kunnen we u ook meenemen in onze ervaringen om zo’n innovatief traject te starten, zodat u dit mee kunt nemen in uw eigen besluitvorming omtrent innovatie van uw SAP Asset Management systeem.

Komt u ook langs?
Maak dan eerst een afspraak en dan heten we u van harte welkom.


Christian van Saarloos – Principal consultant bij Ideo