Menu

De noodzaak van geïntegreerde procesverwerking voor uw assets wordt steeds groter. Met welke productieorder is dit asset geproduceerd? Bij wie heb ik het asset ingekocht? Waar is de laatste versie van de veiligheidsinstructies van dit asset?

Assets worden steeds complexer en regelgeving steeds scherper. De noodzaak om grip te houden op uw assets neemt hierdoor steeds verder toe. Het wordt steeds belangrijker om een compleet overzicht van alle relevante gegevens rondom assets te krijgen en te houden.

Met het Asset Life Cycle Dossier van Ideo krijgt u grip op uw assets, van Design tot en met Decommission.

Asset Life Cycle Dossier

In de huidige wereld van complexe bedrijfsprocessen, vergaande integratie en toenemende regelgeving wordt het steeds belangrijker om een compleet en geïntegreerd beeld van uw assets te hebben. Met één muisklik wilt u weten of er openstaande meldingen zijn of bij wie u het asset ingekocht heeft, inclusief het specificatie document.

In het Asset Life Cycle Dossier wordt alle relevante informatie over een asset automatisch gebundeld in één dossier. Informatie vanuit SAP en andere systemen wordt op een overzichtelijke manier samengebracht en gepresenteerd aan de gebruiker.

En het mooie is dat het Asset Life Cycle Dossier automatisch gevuld wordt met al deze informatie, een gebruiker hoeft hiervoor niets extra te doen! Zodoende heeft de gebruiker altijd een actueel overzicht over de huidige status van uw asset. En door het samenbrengen van informatie uit diverse bronnen, kan de gebruiker snel en efficiënt zijn werk uitvoeren.

Het Asset Life Cycle Dossier is volledig geïntegreerd binnen uw asset gerelateerde bedrijfsprocessen en bundelt alle relevante informatie rondom een asset. Of het nu procesinformatie of documenten zijn, het is allemaal centraal toegankelijk vanuit het Asset Life Cycle Dossier.

Levensfasen

Een asset gaat gedurende zijn leven door verschillende fasen. Van “Design tot Decommission”. Elke fase heeft zijn eigen informatiebehoefte. Met het Asset Life Cycle Dossier wordt deze verschillende soorten informatie van uw asset automatisch bijgehouden.

Zo kunnen er tijdens de Design fase specificaties en tekeningen worden opgeslagen in het dossier. Tijdens deze fase kunnen bijvoorbeeld de verschillende stappen via goedkeuringsslagen afgehandeld worden. Hiermee houdt u controle over het designproces van uw asset. Uiteraard worden alle goedkeuringen en bijbehorende documenten bijgehouden in het Asset Life Cycle Dossier, waarmee deze informatie beschikbaar blijft en eenvoudig toegankelijk is tijdens de rest van de levenscyclus van de asset.

Operate fase

In de Operate fase van het asset is het bijvoorbeeld belangrijk dat er een helder overzicht is van de “Bill of Material” en welke onderdelen er in de loop der tijd in- & uitgebouwd zijn. Zo kan er in het Asset Life Cycle Dossier direct gezien worden welke onderdelen er op welk tijdstip in- of uitgebouwd zijn en kan men door te dubbelklikken eenvoudig de totale configuratie van dat tijdstip oproepen.

Voor de service- en onderhoudsafdeling is het bijvoorbeeld van belang om een overzicht te hebben van alle meldingen en werkorders die in het verleden voor het asset aangemaakt zijn, inclusief type meldingen/orders en status. In het Asset Life Cycle Dossier zijn deze, samen met alle andere informatie, eenvoudig te raadplegen.

Documenten & Tekeningen

Het Asset Life Cycle Dossier is pas compleet als het verrijkt kan worden met documenten en tekeningen. Daarom worden automatisch relevante documenten en tekeningen uit Document Management Systeem (DMS) opgenomen in het dossier. De dossier informatie kan verder verrijkt worden met documenten die de gebruiker uit Outlook of een netwerklocatie eenvoudig via “drag & drop” aan het dossier toevoegt.

Ook in SAP aangemaakte documenten (zoals opdrachtverstrekking of order afdrukken) worden opgenomen in het dossier, zodat deze later altijd opgevraagd kunnen worden.

Mocht het nodig zijn dat documenten eerst door een goedkeuringsflow gaan, dan kan deze eenvoudig vanuit het dossier gestart worden.

Kortom!

Het Asset Life Cycle Dossier is dé oplossing die:

  • De complete levenscyclus van een asset ondersteunt;
  • Alle relevante informatie rondom een asset automatisch bundelt;
  • Centraal en makkelijk toegankelijk is;
  • Zowel gestructureerde (bedrijfsproces) als ongestructureerde (documenten, tekeningen) informatie bevat;
  • Automatisch gevuld wordt met de relevante informatie;
  • Geschikt is voor alle typen assets, zoals equipments en functieplaatsen
  • Eenvoudig aan te passen is op uw asset informatiebehoefte.

Asset Life Cycle Dossier: Krijg grip op uw assets!

De komende tijd volgen er nog meer artikelen over Ideo’s digitale dossiers en document oplossingen.
Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op of volg ons op LinkedIn. 

Meer over Document Management