Menu

Locatie: Maritiem museum Rotterdam

NVDO logo
“Efficiënt onderhoud plannen met SAP. Hoe kan dat?”

Het efficiënt plannen van (projectmatig) onderhoud is lastig. Er zijn veel afhankelijkheden. Stilstand, beschikbaarheid mensen, beschikbaarheid materialen, volgordebepaling, bundeling van taken, etc, etc. We onderscheiden drie niveaus van planning:
1. Strategische planning
2. Tactische planning
3. Operationele planning

Met de juiste tools en inrichting in SAP kan men veel beter plannen. Om het echt effectief te maken zullen de mensen ook op de juiste manier met deze tool om moeten gaan. Deelnemers worden voorafgaand aan de sessie per mail benaderd om eventuele specifieke vragen en/of aandachtsgebieden kenbaar te maken. Deze worden dan ook behandeld tijdens de sessie.

Programma

12.00 uur        Ontvangst met Lunch

12.25 uur        Welkom

12.30 uur       Effectief en kwalitatief onderhoud; hoe plan je dat?
Door: John van Rooij, Ideo
Hoe kan je effectiever werken met een hogere kwaliteit door gebruik te maken van geïntegreerde lange, middellange en korte termijn planningstools in SAP? John laat aan de hand van praktijkvoorbeelden de mogelijkheden zien. Hij geeft ook tips over het maken van een juiste business case!

13.00 uur       Optimaal samenwerken met een goede planning
Door: Alfons Kemper, NoMondai
Planning software is een stap in de richting van efficiëntere inzet van resources. Maar daarmee is de kous niet af. Om optimaal gebruik te maken zullen mensen en afdelingen anders met elkaar moeten gaan samenwerken. Een goed gedefinieerd planningproces is een basis uitgangspunt.

13.30 uur       Planningtool? Eerst planmatig werken!
Door: Dennis Braamse, Lamb Weston
Een planningtool voegt pas waarde toe wanneer een organisatie volwassen genoeg is in het onderhoudsproces. Een organisatie die onderhoud écht serieus neemt, heeft de focus om de onderhoudsactiviteiten voorspelbaar te maken. Dennis neemt u mee hoe LambWeston hierin is gegroeid en hoe daar SAP MRS is ingezet. Een leerzame praktijkcase!

14:00 uur      Tour door museum

Kosten en Annulering

De kosten (ex. BTW) van deelname bedragen slechts € 100,- Tot 15 juni 2016 kan kosteloos geannuleerd worden. Daarna wordt het totale bedrag in rekening gebracht. Het is altijd mogelijk een vervanger uit de eigen organisatie te sturen.

Inschrijfformulier – NVDO