Menu

Ideo gaat een nieuw partnerschap aan met AsInt Inc. om aanvullende functionaliteiten te kunnen leveren voor SAP Intelligent Asset Management (IAM). AsInt ontwikkelt asset-integriteitsoplossingen voor onder andere exploitanten in de olie, gas en petrochemische industrie.

Rohan Patel, CEO van AsInt, zegt over het partnerschap het volgende: “Er is een duidelijke en natuurlijke synergie tussen onze organisaties, klanten en applicaties. Samenwerken met een marktleider als Ideo op het gebied van service- en onderhoudsprocessen, maakt alle betrokken organisaties sterker. AsInt is blij met het partnerschap en gelooft in de toegevoegde waarde voor onze klanten in de regio. Dit biedt ook beide bedrijven mooie kansen in de toekomst.”

Volgens Patrick van de Kamp, directeur Allianties en Innovatie Ideo, is het partnerschap een welkome aanvulling. “Door de samenwerking met AsInt kan Ideo werken met een deskundige softwareleverancier die SAP IAM heeft verbeterd op het gebied van Risk Based Inspection (RBI). Dit was een functionaliteit die veel van onze klanten mistte in de SAP suite. We zijn daarom verheugd dat we kunnen voorzien in deze toevoeging op het gebied van Asset Performance Management. Deze samenwerking tussen een krachtige softwareleverancier (AsInt) en een implementatiepartner voor betrouwbare SAP asset management oplossingen (Ideo) zien wij als een unieke mix.”

Dankzij de samenwerking tussen AsInt en Ideo kunnen vraagstukken uit de markt in relatie tot SAP Intelligent Asset Management (IAM) inclusief RBI volledig worden ingevuld.

Over AsInt inc.

AsInt is baanbrekend in de wijze waarop men software ontwikkelt. Vandaag de dag wordt de focus van de oplossingen op de markt verlegd naar zaken zoals IIOT en big data, terwijl de grootste gebruikersgroep de basisfunctionaliteiten nog aan het implementeren is.

AsInt is vernieuwend door haar focus op software voor mechanische integriteit en betrouwbaarheid van technische assets en om daarmee tegemoet te komen aan de hiaten in functionaliteit en bruikbaarheid die eindgebruikers al jaren hebben. AsInt’s Apps richten zich op de mechanische integriteit en betrouwbaarheidsfuncties binnen SAP Cloud Platform en SAP IAM (Intelligent Asset Management) en uitgebreide master data. Dit resulteerde in een co-innovatie met SAP waarbij AsInt nauw samenwerkte met SAP om SAP ASPM (Asset Strategy and Performance Management) uit te breiden met de RBI-methode en met inspecties om storingen te voorspellen voordat ze optreden. Ons doel is om een volledige suite aan applicaties te creëren om daarmee te voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van asset integriteit. Daarnaast willen we de software beschikbaar maken via de App stores en gebruiksvriendelijk laten zijn voor elke toepassing.

Over Ideo

Ideo begeleidt klanten in de nieuwe digitale wereld om hun asset management competenties uit te breiden (Intelligent Asset Management). Zij toont de weg naar voorspellend onderhoud met alle nieuwe technologieën van SAP.

Ideo, opgericht in 1998, is marktleider in de Benelux op het gebied van SAP service management en asset management. Ideo’s consultants streven naar het verbeteren van het asset management van de klant met behulp van de beste SAP producten. Ze helpen asset- en onderhoudsmanagers bij het opzetten en integreren van asset strategie en werkorderbeheer. De administratieve handelingen van technici worden verminderd door het aanbieden van mobiele oplossingen. Planners zijn uitgerust met software om de resourceplanningen te optimaliseren. Over het algemeen kunnen beslissingen met meer vertrouwen worden gemaakt omdat de asset master data steeds betrouwbaarder en completer is.

Het is belangrijk om software te implementeren op een manier dat de eindgebruiker de oplossing omarmt, en “waar voor zijn geld” oplevert voor de organisatie. Op deze wijze wil Ideo een “trusted-advisor” zijn voor haar klanten.

 

Aanstaande donderdag 11 november ’21 geven AsInt en Ideo een webinar tijdens VNSG Focus Online. In deze sessie lichten Rohan Patel (AsInt) en Johan Amsing (Ideo) toe hoe Asset Performance Management, Risk Based Inspections (RBI) en Mobility zich tot elkaar verhouden. Daarnaast laten zij u het ontbrekende puzzelstukje zien in de SAP IAM suite.