Menu

Om snel een basis inrichting te kunnen realiseren, wordt er vaak gebruik gemaakt van de SAP Model Company. De SAP Model Company bestaat uit een groot aantal best practices die gebruikt kunnen worden. Deze best practices bevatten accelerators (zoals een overzicht van de functionaliteit, procesmodellen, configuratie documentatie en test scripts) voor de relevante SAP modules en business lines / industry solutions.

De SAP Model Company beschikt over:

Maar ook over diverse industry solutions:

SAP Activate

Als implementatie methodiek vervangt SAP Activate de alom bekende ASAP en SAP LAUNCH project aanpakken. Het kan voor diverse soorten projecten worden toegepast, zoals nieuwe implementaties, maar ook voor vernieuwingstrajecten zoals invoering van een mobiele oplossing of oplossingen zoals PdMS.

 

De SAP Activate implementatie methodiek is niet meer standaard gebaseerd is op traditionele ontwikkeltrajecten met een blauwdruk, functioneel ontwerp en technisch ontwerp. SAP Activate ondersteunt juist een Scrum aanpak optimaal.

SAP Activate sluit ook aan op de veelvoudig gebruikte Agile en Scrum aanpak. In onderstaande figuur ziet u hoe dit Agile traject eruitziet. U ziet hier duidelijk de nieuwe aanpak die focus heeft op standaard / best practice oplossingen en focus heeft op het oplossen van de gaps.

Best practices

Op basis van een programma van eisen en een initieel ontwerp worden de relevante best practices geselecteerd en gebruikt om een draaiende SAP-omgeving te maken. U kunt ook best practices combineren om tot de gewenste oplossing te komen. Op basis van fit/gap sessies wordt bepaald in hoeverre de best practice in het proces past en bruikbaar is voor de gebruikers. Vervolgens wordt voor iedere gap bepaald hoe deze wordt opgelost. Dit kan via een procedurele oplossing, maar het kan ook dat er aanpassingen gemaakt moeten worden in het SAP systeem. Deze aanpassingen kunnen bestaan uit afwijkende customizing, maar het is ook mogelijk om user-exits en andere aanpassingen door te voeren.

De SAP Model Company en bijbehorende best practices kunt u hier vinden. Dit is niet alleen bruikbaar voor grote en nieuwe implementaties. U kunt hier ook al voordeel mee behalen bij ‘kleine’ functionele uitbreidingen in uw SAP-systeem.

Wanneer we uit bovenstaande lijst de ‘SAP Model Company for Connected Assets’ erbij nemen, krijgen we een overzicht van allerhande voor gedefinieerde deelprocessen en accelerators.

Dit is slechts een voorbeeld, maar zoals we hier zien is er heel veel informatie beschikbaar waarmee u zeker uw voordeel kunt doen. Als het proces en de inrichting bij u past, dan kunt u deze functionaliteit heel snel beschikbaar maken. Past het niet volledig, dan is het natuurlijk mogelijk om aanpassingen door te voeren.

Kortom: met de best practices in SAP Model Company kunt u op een snelle manier eenvoudig binnen SAP  de meest gangbare instellingen voor uw bedrijf opzetten. Zeker de moeite waard om te bekijken en te gebruiken.

Mocht u meer informatie wensen over SAP Model Company en/of de SAP Activatie methodiek, dan helpen wij u graag op weg.