Menu

Vanuit Ideo kijken we terug op een zeer geslaagde editie van ClickNext, het jaarlijkse evenement voor Nederlandstalige ClickSoftware gebruikers. Het was alweer de 3e keer dat we deze dag organiseren en dit jaar hebben JDE, Alliander en Proximus iedereen meegenomen op hun weg naar Field Service Excellence. Ze hebben verteld hoe ClickSoftware daarbij ingezet wordt en welke tips zij hebben voor organisaties die een soortgelijke transitie doormaken. Uiteraard waren ook ClickSoftware en Salesforce van de partij om hun visie op de toekomst van field service management en de Click productsuite te geven. Buiten het officiële programma was er ruimte voor informele contacten, waarbij veel gelachen werd en velen zich hebben vergaapt aan de prachtige auto’s van Toyota World.

Bekijk de event-video

De belangrijkste zaken die Ideo meeneemt van dit evenement zijn:

  • Veel field service organisaties staan voor dezelfde uitdagingen, ongeacht de branche waar ze actief in zijn. Proces optimalisatie, change management, customer én employee engagement en automatisering zijn daarbij veel gehoorde termen.
  • De implementatie van een field service management oplossing is vaak slechts de start van het transitieproces. De inzichten en transparantie die een goede FSM-oplossing biedt breng vaak juist extra verbeterpotentieel aan het licht.
  • De combinatie van Click en Salesforce gaat zorgen voor een nog sterkere field service management oplossing. Salesforce’s platform, kennis en ervaring zal een boost geven aan ClickSoftware’s innovatie, product ontwikkeling en slagkracht.
  • Data analytics biedt een enorm business potentieel, maar is in veel organisatie nog onontgonnen gebied. Naast de vele voordelen is het belangrijk om oog te houden op onbedoelde neveneffecten en te durven stoppen als de resultaten niet overeenkomen met de verwachtingen.