Menu
Logo Ideo

Onlangs heeft SAP het bedrijf Coresystems overgenomen, een Zwitsers IT-bedrijf met een sterke focus op Field Service Management.

De scope en mogelijkheden met SAP FSM

Coresystems heeft een complete cloudoplossing ontwikkeld welke het volledige proces van klantcontact tot aan het afhandelen van de service opdracht ondersteunt. Na de overname is Coresystems hernoemd naar SAP Field Service Management (SAP FSM) en is het uiterlijk van de applicatie aangepast volgens de SAP standaard. Het product SAP FSM is onderdeel van de SAP Service Cloud en is vooral interessant vanwege de complete scope en de relatief eenvoudige implementatie. De applicatie draait volledig in de cloud, waardoor er geen hardware aan klantzijde nodig is. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via de zogenoemde ‘Crowd’ functionaliteit externe technici in te zetten voor het afhandelen van service opdrachten. Over de crowd functionaliteit zal ik in een volgende Ideo nieuwsbrief meer vertellen. In dit artikel zullen de basisfunctionaliteiten van SAP FSM centraal staan.

SAP FSM in het kort

 

De basis van de SAP FSM oplossing bestaat uit een planbord en een mobiele applicatie. Via het planbord kunnen serviceaanvragen worden geregistreerd, opgezocht en ingepland. Het planbord kan met iedere webbrowser worden geopend. Via een out-of-the-box ECC connector is het bovendien mogelijk om de FSM oplossing te koppelen aan uw SAP systeem. Hierdoor komen de in te plannen service opdrachten direct uit SAP ECC.  Zodra een service opdracht wordt ingepland bij een technicus, kan deze de order afhandelen met ieder Android of Apple device. De mobiele applicatie van SAP FSM is te downloaden in de Appstore of Playstore, en wordt met behulp van een versleutelde verbinding verbonden aan het planbord.

Het planbord

 

Met het planbord van SAP FSM kunnen service opdrachten (semi-)automatisch worden toegewezen aan technici. Door slim gebruik te maken van benodigde vaardigheden voor technische objecten kan het systeem automatisch de juiste technicus vinden. Indien beschikbaar, zal de opdracht direct worden ingepland bij de geschikte persoon.

Technische objecten vanuit SAP worden geïntegreerd in de planningstool. Dit geldt ook documenten, foto’s en overige informatie die hierbij hoort. Op het moment dat deze informatie beschikbaar wordt gemaakt in het planbord, wordt deze ook zichtbaar voor de technicus op de mobiele applicatie. Hiermee heeft de technicus alle informatie voorhanden die nodig is om het werk goed uit te kunnen voeren.

De mobiele applicatie

 

Zodra een order in het planbord is vrijgegeven, krijgt de technicus de order te zien in zijn applicatie. De applicatie werkt offline, waardoor de technicus ook zonder internetverbinding verder kan werken. Orders worden binnengehaald middels handmatige of automatische synchronisatie. Naast het kunnen afhandelen van ingeplande service opdrachten heeft de technicus inzicht in relevante stamgegevens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handleidingen voor apparatuur, contactpersonen bij klanten, adresgegevens en historische onderhouds- of storingsdata.

 

Een prominent en flexibel onderdeel van het mobiele proces voor de technicus is het invullen van checklists. Checklists zijn volledig aanpasbare formulieren die vanuit de browser intuïtief worden geconfigureerd. Hiermee zijn gegevens bij de technicus uit te vragen om ervoor te zorgen dat de juiste stappen zijn doorlopen. Checklists kunnen op basis van technische objecten automatisch aan een service opdracht worden gekoppeld. Ze zijn vervolgens al dan niet verplicht in te vullen door de technicus. Checklists kunnen uit meerdere schermen bestaan, waarbij er een ruime keuze uit verschillende schermelementen bestaat (invullijsten, tabellen, drop down lijsten, datumvelden, etc.).

De schermen van de mobiele applicatie worden tijdens de inrichting (maar mogelijk ook daarna) volledig naar de wens van de klant samengesteld. Velden kunnen worden toegevoegd en verwijderd, de volgorde van velden kan worden gewijzigd en ook de labels kunnen worden aangepast. De mobiele oplossing is hiermee altijd op maat.